13.10.2015

На 13 октомври 2015 г., вторник, от 11.00 часа, в сградата на Представителството на Европейската комисия в България, ще се проведе среща на НПРО с ръководителя на Представителството - Огнян Златев.

Акцент в разговора ще бъде поставен върху жалбата до Европейската комисия, изпратена от НПРО на 13 септември т.г.

В жалбата си Работодателите сигнализират Комисията за нарушение на правото на Общността относно държавните помощи – чл. 87, §1 от Договора за създаване на Европейската общност. Нарушението на посочената разпоредба се изразява в неправомерна държавна помощ при изкупуване от българско държавно дружество НЕК ЕАД на електрическа енергия, произведена от две частни компании – „Ей и Ес 3С Марица Изток 1” ЕООД и „Контур Глобал Марица изток 3” АД. НПРО настояват ЕК да установи нарушението на чл. 87, §1 от Договора за създаване на ЕО, както и да предостави информация за хода на процедурата по сигнала за същите нарушения, изпратен от ДКЕВР.

Срещата е закрита за журналисти.
Представителите на НПРО ще бъдат на разположение за изявления за медиите след края на срещата.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

НПРО ще се срещнат с ръководителя на Представителството на ЕК в България