15.06.2014

На 21 май 2014 г. за трета поредна година Съюзът на пивоварите в България (СПБ) стартира кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.

Инициативата има за цел да насърчава и подкрепя масовия спорт като алтернатива и превенция на експериментирането с алкохол от лица под 18 години. Кампанията вече стартира със силен фокус върху партньорствата и инициативите за популяризиране на спортното възпитание, общуването и здравословния начин на живот за цялото семейство.

През 2014 година партньори на СПБ по превантивната програма Спортът е по-добрият начин децата да пораснат са: Столична община, Министерство на младежта и спорта, Главна дирекция „Национална полиция”, Българска федерация по баскетбол, Спортна асоциация МВР, Българска асоциация по минифутбол, Дневен консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София, НПО „Солидарност” спортни сдружения и клубове.

Кампанията се подкрепя и от известни спортисти, сред които и волейболният виртуоз Евгени Иванов – Пушката. Той ще насърчава родители и деца към спортна активност и ще вземе участие в Дни на отворените врати за изправителна и лечебна гимнастика, където консултациите се провеждат от професионални кинезитерапевти. Безплатните обследвания и занимания са от 1 до 15 юни всяка сряда и петък от 17.00 ч. до 18 часа в зала „Триадица” в столицата.

Според Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите: „Спортът е о-добрият начин децата да пораснат е добра практика за превенция, която се реализира като приоритет и споделен ангажимент на един обединен на 100% сектор – пивоварният. Проактивният подход на СПБ показва, че именно отговорните работодателски организации, могат и трябва да бъдат двигатели на инициативите в защита на обществения интерес. Ние сме пример, че тези браншови кампании генерират високо обществено доверие и носят добавена стойност както за бизнеса, така и за всички заинтересовани страни.”

Програмата на спортните събития има амбицията да покрие основната целева група на кампанията – родителите. Ето защо съвместно с партньорите от ГДНП и Спортна асоциация МВР ще се организират турнири във формата „мама, татко и аз” в София, Монтана, Стара Загора, Бургас и Търговище. Тези инициативи вече започнаха с провеждането на първите състезателни игри на стадион Раковски, София. 

В сътрудничество със Столична община кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат ще бъде популяризирана  чрез богатия на събития за масов спорт календар  на София. С различни награди СПБ ще поощри най-активните участници в инициативите „Спортувай в твоя град”, „Парк волей”, турнир по лека атлетика, Софийски маратон и турнир по плуване за Купата на кмета.

В ход е и подготовката на специално организирани под надслова Спортът е по-добрият начин децата да пораснат турнири за родители и деца по минифутбол в София и стрийтбол в столицата и Русе.

Специален акцент в тазгодишната кампания е публичният фотоконкурс с осигурен от СПБ награден фонд. Целта е да се отличат най-креативните снимки, свързани с идейната концепцията на кампанията и посланието Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете. Конкурсът ще се проведе със специални активации и общодостъпна платформа във фейсбук страницата на Съюза на пивоварите. 

За графика на събитията всички желаещи могат да ползват сайта: www.pivovari.com и телефон 02/989 40 24.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Съюзът на пивоварите отново в подкрепа на масовия спорт