11.05.2015

За втора поредна година Медийна група Bulgaria ON AIR, Investor и Bloomberg TV организират конференция „Образование и бизнес“.

Форумът ще се проведе на 11 май 2015 г. от 9:30 of 13:00 часа в София Хотел Балкан и ще бъде посветен на темата „Финансовото образование за устойчива икономика“.

Конференцията “Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика“ е резултат от вярата и убедеността на организаторите, че в основата на всяко проспериращо общество е качественото образование и адекватното му приложение. На дневен ред ще бъде поставен въпросът за необходимостта от по-задълбочено изучаване на финансови и бизнес дисциплини в средните училища, както и конкурентното финансово образование в университетите.

Форумът ще бъде модериран от Нейра Чехич - журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон, а специален гост на събитието ще бъде проф. Стив Ханке - професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на  проекта "Проблемни валути" към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства.

Генерален партньор: Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

Официална банка: Уникредит Булбанк

Събитието се провежда с подкрепата на: Икономически университет Варна и Провидент Файненшъл България.

Институционални партньори на конференцията са: Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара в България, Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността, JobTiger, Junior Achievement, AIESEC, Akademika.bg, сп. Мениджър.

Организаторите на конференцията инициират специално проучване сред българското обществото за нуждата от финансово образование в училище и университета. Целта е, то да очертае реалната моментна ситуация и да постави основа за конструктивен дебат на форума.

Записване за участие

Представителите на компании, членове на БСК, имат възможност да се регистрират с остъпка за конференцията до 17 април. За да използвате остстъпката, моля въведете при регистрация промо код: PARTNERS-BUSINESS

Цена за участие на един представител на компания е 150 лв. (с ДДС)

Цената за участие на компании свързани с БСК e 130 лв. (с ДДС)

Запазете своето място сега и станете част от реалния дискусионен форум за образованието в България! Очакваме вашето мнение в Q&A сесиите!

Повече на: www.edu-business.info

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конференция „Образование и бизнес“