11.10.2016 - 13.10.2016

Запорожската търговско-индустриална камара, в партньорство с Бургаската търговско-индустриална камара (член на БСК), организира международен форум по въпросите на интеграцията и сътрудничеството „ИнКо Форум“, който ще се състои на 11-13 октомври 2016 г. в Запорожие. 

Събитието е логично продължение на серия от национални форуми за подкрепа на износа в регионите на Украйна и е компонент от плана за действие по изпълнението на Стратегията на Запорожския регион до 2020 г. 

Разбирайки важността на глобализацията на търговията и инвестирането, един от ключовите блокове на „ИнКо Форум“ идентифицира панелна дискусия по темите „Международно сътрудничество“ и „Инструменти за подпомагане и финансиране на износ-внос“, включваща представители на дипломатическите мисии, търговските асоциации, бизнес среди от ЕС, Африка, Иран, Турция, Китай и Канада. Тя ще се проведе под формата на експертни дискусии за особеностите на сътрудничеството.

Запорожският регион се нарежда сред водещите региони на Украйна, със значителен научен, технически и индустриален потенциал. Регионът има практически всички видове промишленост: от минна до преработвателна. Регионът има мощна металургична база, национален център е на въздушното машиностроене, производството на трансформатори и други високотехнологични изделия и има внушителен селскостопански потенциал (3000 ферми, засята площ над 2000 хил. ха). 

Примери за успешна инвестиция в  Запорожския регион са: в енергийната ефективност „Вятърна енергия“ (фирма DTEK – 1 милиард евро) и „Соларна енергия Токмак“; хранителната промишленост – Предприятие за бира и безалкохолни напитки „Славутич“ АД (инвеститор Карлсберг Груп, над 170 млн. щатски долара), машиностроенето – „Запорижкран“ ЕАД, инвестицията е направена от финландската корпорация Конекранес (25 млн. евро). 

Запорожският регион е център на конгресно-изложбени дейности в югоизточната част на Украйна. Годишно се провеждат повече от 20 специализирани изложения, международни инвестиционни форуми и други събития, които включват над 15,000 фирми от цял свят. С цел създаването на подходяща инфраструктура през 2009 г. Запорожската Търговско-Индустриална камара построи модерен център за изложения „Казашка палата“, който няма аналог в региона. 

Повече информация можете да намерите на адрес www.investmentzp.org.ua.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

„ИнКо Форум“ - Запорожие (Украйна)