26.10.2017 - 28.10.2017

В продължение на дейността за активизиране на българо- руското делово партньорство и работата с регионите на Руската федерация, в периода 26-28 октомври 2017г. ще бъде организирана бизнес делегация на български компании в Република Татарстан.

В рамките на визитата ще бъде проведена и среща с президента на Република Татарстан- Р. Н. Минниханов, на която ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на двустранните отнощения между България и Република Татарстан в областта на инвестициите, търговията, туризма, леката промишленост и селското стопанство, образованието и др.

Планирани са също и срещи с ръководствата на Министерство на икономиката,  Министерство на селското стопанство и продоволствието, Министерство на промишлеността и търговията, Държавния Комитет по туризъм на Република Татарстан, Агенцията за инвестиционно развитие, митрополит Казански и Татарстански Теофан и др.

На срещите ще се представи икономическият и туристически потенциал на България и перспективите за сътрудничество, възможностите за активизиране на търговско- икономическите връзки с Република Татарстан, инвестиционният климат в страната ни, възможностите за развитие на отношенията между руски и български висши учебни заведения.

Участниците от страна на българския бизнес и туристическите фирми ще имат възможността да представят своята дейност. Руската страна ще организира и срещи с потенциални партньори на българските компании, участници в делегацията, които ще се проведат в съответните министерства и ведомства. При заявено желание от страна на участници в делегацията ще се организират и допълнителни срещи.

Разходите по пътуването и настаняването са за сметка на участниците.

Вътрешният транспорт е за сметка на приемащата страна.

 

Краен срок за записване за участие: 8 октомври 2017г.

 

За информация и контакт:

Кристина Дражева

Първи секретар

тел.: 7 968 462 00 28

e-mail: kdrazheva@bolgaria.ru

Катя Жекова

Аташе по туризма

тел.: 7 925 358 00 38

e-mail: k.zhekova@tourism.government.bg

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Българска бизнес делегация в Република Татарстан в периода 26-28 октомври