Прочетено: 2073

По повод 144 години от гибелта на Васил Левски цветя пред паметника на Апостола на свободата от името на Българската стопанска камара поднесе зам.-председателят на камарата Маргарита Попова.

Вече трети ден деца от цялата страна, членове на клубовете „Млади възрожденци“, участват в почетен караул пред паметника на Васил Левски, облечени в униформи, копие на тази, с която Апостола на свободата се е снимал през 1868 г. в Букурещ, с калпачета с лъвски знаци и с истински пушки „Манлихер” в ръце.

Инициативата е на Общобългарския комитет „Васил Левски“, с председател Васил Василев,  и се провежда от 2014 г. под патронажа на г-жа Попова, в качеството й на вицепрезидент на Република България. Днес на караул пред паметника на Васил Левски бяха децата от Начално училище „Хр. Ботев“ – Плевен, с директор Цветелин Горанов.

Продължавам да бъда съпричастна към родолюбивата инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Радостна съм, че има толкова много мислещи и отстояващи българските ценности деца и учители. Ние заедно ще продължим да търсим и развиваме уменията и знанията за България и българите“, каза Маргарита Попова по време на срещата си с организаторите и участниците в почетния караул.

В движението „Млади възрожденци“ членуват общо над 3500 деца, обединени в 255 клуба в цялата страна и един в Чикаго (САЩ). На 6 май т.г. ще се проведе третата Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“.