27.10.2013

Общо 54 на сто от работодателите в страната алармират, че имат свободни позиции, но няма подходящи кандидати, които да ги заемат.

Изследването сред 850 работодатели у нас показа, че хиляди млади хора нямат работа, а доста работни позиции стоят незаети, съобщи Нова телевизия.

Според данните все по-трудно се намират подходящи хора и най-вече т.нар. таланти - висококвалифицирани служители със специфични умения.
Статистиката нарежда България на шесто място в света сред страните с най-големи затруднения в намирането на служители и особено така наречените таланти.

Междувременно 90 са свободните работни места, които тази седмица хасковската дирекция „Бюро по труда” на агенцията по заетост предлага.
Най-много служители се търсят в шивашката индустрия. По 5 са обявените местата за стюардеси със средно образование, шивачи на трикотаж със стаж, професионален опит и средно или основно образование и монтажници в производство със същия ценз.

За хората без работа с висше образование на хасковската трудова борса свободните места са едва 6, като за 3 от тях е допустимо и средно- технически секретар с английски, мениджър екип и оперативен счетоводител.

 

Дата: 27.10.2013

Източник: Новинар

Прочетено: 2229