03.07.2012

Българската стопанска камара започва работа по рейтингова система за работодателите.

В черен списък ще влязат предприамичите, които не спазват законите, бавят заплати или пък карат работниците да работят при недопустими условия на труд, каза в интервю за TV7 председателят на БСК Божидар Данев.

Работодателите ще бъдат оценявани по няколко основни показатели, свързани с инвестициите, финансовите показатели на предприятието, както и условията на труд в него. Данев разкри още, че фирмите, които развиват дейността си и инвестират в научна дейност ще бъдат допълнително стимулирани.

Изпълнителният председател на БСК коментира и подготвяното увеличение на цената на електроенергията с 13,5%. Той прогнозира, че тази стъпка ще доведе до закриване на работни места, свиване на пазара и понижаване на конкурентоспособността във време на криза, което щяло да се отрази изключително неблагоприятно на бизнеса.

Данев беше категоричен, че увеличението е неоснователно, при положение, че от предишния скок в цената са минали едва шест месеца, през които били открити много нови зелени енергийни мощности.

Божидар Данев отправи остри критики към Комисията по енергийно и водно регулиране, която по думите му, нямала ясна визия за ценообразуването за по-дълъг период от време. Без подобна информация никой бизнес не би могъл да се разраства, защото никой не би инвестирал при несигурни услови, коментира още Божидар Данев.

Ако искаме да създаваме качествени и устойчиви работни места, трябва да инвестираме в качествено образование и квалификация на кадрите, каза още председателят на БСК Божидар Данев.

Цялото интервю може да видите тук:

http://www.youtube.com/watch?v=8X7b1yoiXgw&feature=g-upl

Дата: 03.07.2012

Източник: БСК / TV7

Прочетено: 4177