25.06.2013

Председателите на Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се съгласиха в ефира на предаването „Тази сутрин“ по бТВ, че трябва да настъпи радикална промяна в политическия модел.  

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев заяви, че всяко бързане ще възпроизведе стария модел, в който „тарикатите, близо до властта, управляват икономиката”. Според него е необходимо обществото да узрее, за да се създаде тази обстановка на конкуренция и предприемачество.

Данев предложи политическите партии да изтеглят своите представители от кабинета „Орешарски” и да оставят премиера да избере истински експерти. Сред другите предложения на БСК са партиите да се издържат от членски внос и избирателната система да стане 100% мажоритарна. Божидар Данев обяви, че са склонни да изчакат година „да се счупят политическите окови”, който държат министър-председателя.

Изпълнителният председател на БСК посочи още, че съществува вероятността, ако падне сега правителството на Орешарски, да се възпроизведе „същия феномен”. Затова той настоя да се създаде система, по която гражданското общество да следи как го управляват.

Участието на изпълнителния председател на БСК Божидар Данев в бТВ можете да видите ТУК

Новината е публикувана със съкращения.

Дата: 25.06.2013

Източник: БТВ/Novinite

Прочетено: 4068