10.07.2013

Във връзка с предложенията на Българската стопанска камара за подобряване на икономическото състояние и регулацията за бизнеса, премиерът Пламен Орешарски свика работна група, която да дискутира всички възможни мерки за подобряване на средата за правене на бизнес.

В първото заседание на работната групаот страна на БСК участваха заместник-председателят на камарата Камен Колев и Силвия Тодорова – директор „Индустриално развитие“.

В рамките на първото заседание на работната група БСК постави проблема с графика за въвеждането на POS-терминали в държавните и общинските администрации, като част от изпълнението на задължението на държавата да осигури безкасови форми на разплащане. Камен Колев постави и въпроса за осигуряването на гаранции за бързото разплащане на държавата к бизнеса и възстановяване на дължимото ДДС, както и за прозрачността на насрочване на данъчни проверки, така че да не се оказва натиск върху отделни фирми.

Според БСК, важно е да се работи за намаляване на цената на публичните услуги и въвеждането на електронни услуги, които да облекчат бизнеса.

БСК продължава да събира предложения от своите браншови и регионални структури за промени в данъчното законодателство и практика с цел подобряване на бизнес средата.

Дата: 10.07.2013

Източник: БСК

Прочетено: 3950