04.09.2013

Вж. ВИДЕО
 
Ново предложение на правителството предлага децата да учат и работят едновременно
 
Споразумение между министерствата на образованието, труда и социалната политика и икономиката и енергетиката ще въведе новости в обучението на учениците. Това заяви в Хасково икономическият министър Драгомир Стойнев.
 
Чрез споразумението ще се върне системата, при която децата учат и работят едновременно. Целта е да се осигурят по-добре подготвени кадри за бизнеса.
 
Томчо Томов от Българска стопанска камера обясни, че бизнесът отдавна е осъзнал нуждата от квалифицирани и подготвени млади хора, които да се адаптират по-бързо към актуалната бизнес среда. Това може да се случи, чрез опитът, който те натрупват докато са стажанти като ученици.
 
"Не може толкова важна тема да мине без обществено обсъждане. Много неща остават неясни." Това заяви Цвета Брестничка от Асоциация "Родители" и добави, че трябва да се наблегне главно на способността на учениците да се вписват в екип и на навиците им на учене, защото конкретната професия няма много дълъг живот в днешно време, по-важни са качествата, които придобиват.
 
Важно е и да има държавна политика и система, която да прогнозира в кои сфери има нужда от специалисти, добави Томов.

Дата: 04.09.2013

Източник: ТВ7

Прочетено: 3635