25.04.2014

Плакет за принос в професионалното образование връчи Министерството на образованието и науката на Българската стопанска камара по време на шестата Панорама на професионалното обучение, проведена в Пловдив на 24 и 25 април 2014 г. Плакетът се връчва с благодарност за добро партньорство в организирането и провеждането на състезанието за най-добра бизнес идея – една от основните изяви в рамките на Панорамата на професионалното обучение.

Темата на състезанието „Най-добра бизнес идея” тази година беше „Бизнес идеи за полезно организиране на свободното време на младежите”. В надпредарата се включиха 6 отбора с по 24 участници от различни професионални гимназии в страната, подбрани след предварително проведени училищни и регионални турнири.

Шестата Панорама на професионалното образование беше официално открита от зам.-министъра на образованието и науката Атанаска Танева. В рамките на панорамата бяха проведени състезания по професии за готвачи, сервитьори, по цветарство, моден дизайн, строителни професии и преглед на учебно-тренировъчните фирми. Панорамата ежегодно дава възможност за преглед на практическите умения на младите хора, за усвоените професионални умения, за ползотворни контакти с бизнеса, обмен на добри практики и опит.

БСК за втора година участва с представител в журито на състезанието. От името на БСК на всички участници бяха връчени грамоти и материални награди за класираните на първите места отбори.

Дата: 25.04.2014

Източник: БСК

Прочетено: 3025