01.07.2015

"Национално представителните работодателски организации (АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ), които координираха протеста в подкрепа на реформи в енергетиката, състоял се на 26 юни 2015 г., изразяват своята благодарност към всички мениджъри, работници и служители от протестиралите повече от 1250 предприятия в 76 населени пункта от страната. Тези над 170 000 души показаха забележително гражданско чувство и са пример за обществена солидарност по съдбоносен за българската икономика въпрос."

Това се казва в декларация на работодателските организации, в която се уточнява, че протестът на 26 юни 2015 г. беше първо „ЗА“ реформи в енергетиката и след това „ПРОТИВ“ узаконения грабеж, разхищенията, злоупотребите, кражбите и лошото управление в отрасъл „Енергетика“.

Подписалите документа организации изразяватп недоумение от доста прозрачните манипулации и спекулативни интерпретации на данните от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), относно намаляването на товара на електроенергийната мрежа в Р България по време на протеста. "Самите данни на ЕСО показват по недвусмислен начин, че товарът в мрежата е паднал със 160 МВт, което илюстрира красноречиво мащаба на протеста. Изявленията на представители на ЕСО, както и на някои медии, че „електроенергийната мрежа не е усетила протеста“, са несъстоятелни опити да се заблуди общественото мнение. Нещо повече – те са ненужни и вредни, предвид характера и целите на протеста.", се казва в декларацията.

Вижте пълния текст на документа ТУК!

 

Дата: 01.07.2015

Източник: БСК

Прочетено: 2288