14.09.2016

БСК изпрати обращението на BusinessEurope до българското правителство

Европейската конфедерация на работодателите BusinessEurope разпространи обръщение към участниците в предстоящата среща на върха в ЕС (Братислава, 16 септември 2016 г.), адресирано до председателите на Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент, Словашкото председателство и Комитета на постоянните представители.

В обръщението европейските лидери биват призовани за повече прагматизъм по отношение на спешните предизвикателства пред гражданите и бизнеса в ЕС, вкл. в контекста на бежанската криза и на решението за оттегляне на Великобритания от съюза. „Ефективни решения могат да бъдат намерени, само ако работим заедно на европейско равнище“, се казва в обръщението на BusinessEurope.

Европейският бизнес призовава политиците да защитят ефективно външните граници на съюза от мигранската вълна, да предоставят нова стратегия за единния пазар, да улеснят иновациите и цифровизацията в икономиката с цел ръст в производството  и да предложат конкретни мерки за подобряване на бъдещето на младите хора, които са най-потърпевши от политико-икономическите процеси в света и на Стария континент.

Българската стопанска камара, в качеството си на член на BusinessEurope, изпрати обръщението на европейската бизнес организация до българския министър-председател Бойко Борисов с молба да информира Министерския съвет за отношението и очакванията не европейската бизнес общност към бъдещето на Европа, възможните мерки, които биха могли да бъдат предприети, както и проблемите, възникващи от излизането на Великобритания от ЕС.

Дата: 14.09.2016

Източник: БСК

Прочетено: 7833