23.02.2017

В рамките на събитието експерти от НДЕФ, БАЕПС, ИКЕМ и НИП “Електромобили” представиха най-новите тенденции в развитието на електромобилността в България и новата схема за насърчаване използването на електрически превозни средства за 2017 г. на НДЕФ. В кръглата маса взеха участие представители на НДЕФ, БАЕПС, ИКЕМ, СО, Община Бургас, Община Сливница, НСОРБ, няколко министерства.

Присъстваха много представители на  бизнеса, държавната администрация и местната власт. Презентацията на ИКЕМ представи Боян Захариев – Директор стратегическо развитие, която подтикна оживена дискусията свързана с държавните стимули, в която изказаха позиции представители на Министерство на икономиката, Министерство на енергетиката, Софийска община, Център за градска мобилност, БАЕПС и много други.

Двете презентации на БАЕПС оставиха позитивно настроение, за това че има ръст в покупката на ЕПС и че онлайн потребителите проявяват интерес към този алтернативен вид мобилност.

Камелия Георгиева – представител на НДЕФ сподели натрупания опит и научените грешки от пилотния проект през 2016 за насърчаване използването на електрически и хибридни превозни средства. Сподели, че тази година финансирането е по-голямо 1 680 000 лв., тъй като в тази сума влизат и неусвоените средства от 2016 г.

Румяна Милева, представител на Софийска община и ЦГМ разказа за изготвената карта за град София състояща се от около 80 точки определени за възможни за инсталиране на зарядни колонки. Също така тя сподели добрия пример на ЦГМ, че служителите отговорни за санкционирането на неправилно паркиралите нарушители разполагат с 3 електромобила, с които ползват за изпълнението на своите задължения.



Дата: 23.02.2017

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1675