03.05.2018 - 04.05.2018

Имаме удоволствието да Ви поканим на конференция „Интелигентна специализация и технологичен трансфер като иновационни двигатели за регионален растеж“, организирана от Joint Research Center (Съвместен изследователски център) в партньорство с Министерство на икономиката.

Събитието ще се проведе на  3 и 4 май 2018 г. в Националния дворец на културата, София, под егидата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Конференцията ще събере на едно място политици, учени, представители на бизнеса, на местната власт и университетите, за да бъдат дискутирани възможностите и предизвикателствата в областта на научните изследвания, образованието, заетостта и иновациите. Ще бъде поставен специален акцент на Югоизточна Европа и Западните Балкани. Целта е да се подчертае важността на „интелигентната специализация“, която да намери своето приложение в регионалните политики и да насърчи икономическото и социалното им   въздействие.

В събитието са поканени да вземат участие Мария Габриел - комисар „Цифрова икономика и цифрово общество“ към ЕК, Екатерина Захариева, заместник министър-председател и министър на външните работи, Томислав Дончев, заместник министър-председател, Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на ЕС 2018, Йорданка Фандъкова, кмет на Софийска община, Халил Руана, заместник генерален директор на ГД „Комуникационни мрежи, връзки и технологии“ към ЕК, Чарлина Вичева, заместник генерален директор на ГД „Съвместен изследователски център“ към ЕК, Славомир Токарски, директор на ГД „Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП“ към ЕК.

На електронен адрес: https://ec.europa.eu/jrc/en/event/conference/smart-specialisation-technology-transfer-and-digital-economy може да намерите информация и програма на събитието, както и да се регистрирате Вие и Ваши представители.

Програма на конференцията

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конференция „Интелигентна специализация и технологичен трансфер като иновационни двигатели за регионален растеж“