31.05.2021 - 04.06.2021

Планът за действие на ЕС за „амбиция с нулево замърсяване“ е ключово действие на европейския Зелен договор, насрочен за пролетта на 2021 г. Той ще помогне за създаването на безтоксична среда в целия ЕС чрез по-добър мониторинг, докладване, предотвратяване и отстраняване на замърсяването от въздуха, водата, почвата и потребителските продукти. Той, също така, ще подкрепи възстановяването след COVID-19, като помогне за възстановяването на по-устойчива икономика на ЕС, създаване на възможности за работа и намаляване на социалните неравенства.

Зелената седмица на ЕС 2021 ще бъде посветена на „амбицията за нулево замърсяване“. Ще бъдат разгледани и други съответни европейски инициативи за зелена сделка, като инициативи за климата, предстоящата стратегия за химикалите, както и инициативи в областта на енергетиката, промишлеността, мобилността, селското стопанство, рибарството, здравеопазването и биологичното разнообразие.

Вижте повече ТУК.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Европейска зелена седмица 2021