26.05.2019

BusinessEurope и цялата европейска бизнес общност поздравяват новите членове на Европейския парламент за избирането им.

Този втори по големина демократичен избор в света показа, че гражданите гледат на Европа като на свой бизнес! Ако тези първи резултати са точни, е важно да се отбележи, че повече европейски граждани участваха в гласуването, отколкото през 2014 г. Това е положителна тенденция.

Сега призоваваме основните политически сили да формират проевропейско мнозинство в Европейския парламент, за да могат бъдещите лидери на ЕС да бъдат договорени навреме.

Президентът на BusinessEurope Пиер Гатаз коментира:

„Европейският съюз се нуждае от дългосрочна, смела програма за реформи. С нашата „Амбиция за Европа 2030 - Европа с възможности за всички“ направихме приложими предложения в тази посока. Ние сме готови да работим с новите институции, като действаме, за да направим Европа годна за бъдещето. Нашите граждани и предприятия очакват от нас да работим за нашето общо бъдеще. "

Генералният директор на BusinessEurope Маркус Дж. Бейрер заяви:

„Европа има значение за европейците, виждаме жива европейска демокрация в действие. Трябва да защитаваме нашето място в света, в момент, когато Европейският съюз е изправен пред огромни предизвикателства. Светът не ни чака. Ето защо се нуждаем от бързото функциониране на институциите на ЕС. "

Дата: 26.05.2019

Източник: BUSINESSEUROPE

Прочетено: 10160