Дата: 13.11.2019

Източник: BUSINESSEUROPE

Прочетено: 9980

В Брюксел се проведе среща на BusinessEurope с представители на Европейския парламент. Срещата бе по покана на европейската бизнес конфедерация, а целта - да бъдат представени приоритетите на организацията за новия политически цикъл (2019-2024 г.) в ЕС.

От българска страна в срещата участваха зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков и евродепутатите Петър Витанов и Андрей Новаков.

Просперитет, хора и планета - това са трите стълба за успешен ЕС, който трябва да бъде източник на вдъхновение за бъдещи политически решения, според BusinessEurope и членовете на конфедерацията, сред които и БСК.

По този повод президентът на BusinessEurope Пиер Гатаз каза:

Европейското предприемачество има уникална черта. Чувства се отговорно и се грижи за просперитета, хората и планетата. Компаниите имат централна роля. Постигането на екологични и социални цели до голяма степен зависи от техния успех - без печеливши компании, без приобщаващ растеж, без работни места, без технологични решения за опазване на околната среда, не може да има обществено благополучие. "

Европейските предприятия определиха 30 приоритетни области за действие на ЕС през следващите пет години.

Програмата за ЕС за следващите 5 години трябва да доведе до модерни, перспективни политики на ЕС, адаптирани към глобалните промени на 21 век. Светът е на път към нов геоикономически ред. За да укрепи европейския суверенитет, ЕС трябва да говори с един глас и да върви в една и съща посока. Ако искаме да поддържаме жизнения си стандарт и да бъдем достоверен пример за останалия свят, трябва да гарантираме икономическия успех на нашия континент “, добави Гатаз.

Прочетете приоритетите на BusinessEurope ТУК

_______

ПРОСПЕРИТЕТ

Силната индустрия е основна за справяне с икономическите, социалните и екологичните предизвикателства. Ето нашите конкретни предложения за увеличаване на просперитета:

 

ХОРА

Искаме да направим така, че Европа да остане едно от най-добрите места за живот, работа и бизнес в света. За целта ЕС трябва:

 

ПЛАНЕТА

Европейските компании предоставят устойчиви решения, които могат да гарантират баланса между просперитета, хората и планетата. Вижте нашите предложения за защита на планетата: