02.07.2020

Европейската комисия прие вчера пакет за подкрепа на младежката заетост и преработена програма за уменията. Стартира и новата версия на платформата Europass.

Повече от десетилетие Europass е един от най-посещаваните сайтове на европейските институции, с над 50 000 посетители на ден, които използват редактора на Europass CV и други инструменти. Комисията пуска нов, модернизиран Europass, който ще предлага многоезичен „инструмент за електронно портфолио“. Новият Europass ще предостави на учащите и работниците полезни инструменти и информация за адаптиране към цифрови и зелени преходи и управление на кариерата им в бързо променящ се свят.

Потребителите на Europass могат да се регистрират и да създадат профил, за да записват своите умения и квалификации. Потребителите могат да добавят файлове в лична библиотека и ще получават съобразени предложения за работни места (чрез EURES) въз основа на своя профил. Потребителите могат също да споделят линк към своя профил с работодателите и службите по заетостта и ще получат съобразени предложения за обучения.

Всички комуникационни материали по темата, включително Europass Styleguide, можете да намерите ТУК.

Дата: 02.07.2020

Източник: Европейска комисия

Прочетено: 11367