01.03.2012

На 29 февруари 2012 г. в зала „Пирин” на Интер Експо център в София се учреди Секторния консултативен съвет по мехатронни системи и автоматизация. На учредяването присъстваха над 25 представители на водещи фирми – производители на  индустриални роботи, устройства и съоръжения за автоматизирани системи за управление, манипулатори и други машини за различни промишлени производства, сред които „Спесима” ООД, „Ванико” ООД, „Интелигентни системи за сигурност” ООД, „”Сатурн инженеринг” ООД и др. В залата бяха и представители на Техническия университет в София, на Българска академия на науките, на работодателски и други неправителствени организации.

Основен организатор на учредителното събрание бе Управителният съвет на индустриалния клъстер „Мехатроника и автоматизация”. Кратко представяне на проекта направи д-р Кирил Желязков, директор в БСК. В хода на разискванията учредителите поставиха редица практически въпроси, свързани с прилагането на компетентностния подход към различни длъжности от пилотните предприятия.

За председател на секторния консултативен съвет бе избран професор В. Гълъбов от Техническия университет в София, а за секторен референт – г-н С. Павлов.

Повече за проекта на БСК за разработване на компетентностни модели по професии, браншове и региони можете да видите на www.competencemap.bg

Дата: 01.03.2012

Източник: БСК

Прочетено: 2207