17.04.2012

Четири непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, ще бъдат предложени за продажба на открит инвестиционен търг от GVA Sollers Solutions. Търгът за имотите, които се намират в гр. Бургас и региона, ще се проведе на 7 юни 2012 година.

Имотите са балнеоцентър с хотелска част във вилна зона "Минерални бани" на гр. Бургас, инвестиционен обект – жилищна сграда в гр. Бургас, почивна станция в с. Тополица, и жилищна сграда-къща в гр. Черноморец.

„Обектите не са част от основния бизнес на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и за да ги управляваме успешно, сме принудени да отделяме важен ресурс. Искаме да се съсредоточим върху основните си дейности и сме уверени, че сделките ще бъдат от полза както за нас, така и за бъдещите купувачи”, каза Стефан Цинцарски, ръководител на отдел „Управление на имущество“ в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

„Процедурата на откритите частни търгове е най-подходящата, когато става въпрос за големи инвестиционни обекти. Тя е все още слабо популярна в България, но по света е много разпространена. Три от четирите имота, които ще бъдат предложени на търга, имат огромен инвестиционен потенциал”, коментира Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions.

Сградата на балнеоцентъра е на 5 етажа, с обща РЗП близо 20 000 кв. м, парцелът е УПИ с площ 20 833 кв. м. Разполага със 178 легла, от 2003 г. има и ново ВИП-крило. Лечебната част е напълно оборудвана, дворът е със спортни площадки и тенис корт. Може да се превърне в модерен SPA център или да се преустрои в хотел или болнично заведение. Обектът е оценен на 3 550 000 евро. 

Жилищната сграда в гр. Бургас, ж.к. „Изгрев”, е на 17 етажа, от които 15 жилищни, избен и партерен етаж. Строежът е тип ЕПК, а общата РЗП на обекта – 5831 кв. м. Проектирана е за общежитие и всички апартаменти са еднотипни, с тераса. Сградата е отличен инвестиционен проект. Оценката й е 1 210 000 евро.

Почивната станция в с. Тополица, община Айтос, е масивна 5-етажна сграда с РЗП 2650 кв.м, разположена върху 12000 кв. м парцел. Разполага с 60 легла в 25 стаи и туристическа спалня с 20 легла. Обектът може да се ползва целогодишно и има потенциал за обновяване, развитие и предлагане на допълнителни атракции. Оценен е на 275 000 евро. 

Жилищната сграда-къща в гр. Черноморец се намира близо до крайбрежната улица и центъра на града. Дворът е с площ от 426 кв. м, а сградата е на 3 нива, 300 кв. м по нотариален акт, с общо 4 спални и 1 стая за гости. Може да се ползва както като основен, така и като ваканционен имот. Жилищната сграда е оценена на 208 000 евро.

Подробности за обектите и за процедурата на предстоящия търг можете да намерите на www.gvasollers.com

Дата: 17.04.2012

Източник: GVA Sollers Solutions

Прочетено: 3467