26.10.2012

Ръководството на БСК се срещна днес, 26 октомври 2012 г., с делегация на Европейския делови конгрес (ЕДК).

В срещата от страна на БСК участваха председателят на УС Сашо Дончев, който е член на Борда на ЕДК, изпълнителният председател Божидар Данев и зам.-председателите Димитър Бранков, Камен Колев и Георги Шиваров. От страна на ЕДК участваха д-р Сергей Балашов –зам.началник на Департамент за външноикономическа дейност на ОАО „Газпром“, Эрик Коeбе - старши регионален представител на „Креди Агрикол“ КИБ, д-р Дмитрий Курочкин –вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Русия, Удо Фьолкер – съветник на Управлението на Недерландсе Газюни.

По време на срещата бяха представени възможностите на двете организации за подкрепа на бизнеса в съответните региони и бяха набелязани идеи за бъдещо партньорство.

Европейският делови конгрес е неправителствена организация, учредена през декември 1997 г. в Бон, Германия, с идея да служи на деловите кръгове от ОССЕ, като платформа за обсъждане на актуални бизнес въпроси и икономически проблеми. Конкретните цели пред организацията са да съдейства за икономическото сътрудничество между държавите, членки на ОССЕ; да подпомага икономическото развитие на ОССЕ-региона; и да осигури устойчив диалог между бизнеса и политическите кръгове. В ЕДК членуват 124 компании от 21 държави членки на ОССЕ.

ЕДК се оглавява от Президент и Вицепрезидент, които се избират от Общото събрание. Те ръководят работата на Президиума и Борда на директорите на организацията. Съставът на Президиума се определя от Общото събрание, като при избора на членове се съблюдава принципът на пропорционалното представяне, базирано на фактори като териториална и индустриална принадлежност, размер на компанията и др.

Президент на ЕДК е д-р Алексей Миллер, Председател на управлението на ОАО „Газпром“. Вицепрезидент е Г-н Юрген Фитчен, Дойче банк АГ.

Председателят на БСК и изпълнителен директор на „Овергаз инк.“ АД Сашо Дончев е член на Президиума и на Борда на директорите на Европейския делови конгрес.

В състава на Борда на директорите на ЕДК влизат:

  • Алексей Мюлер – председател на Управлението на ОАО „Газпром“
  • Юрген Фитчен – Дойче банк
  • Сергей Балашов – началник на Департамент за външноикономическа дейност на ОАО „Газпром“
  • Сашо Дончев – Изпълнителен директор на „Овергаз инк.“ АД
  • Юрген Мьоперт – глава на Представителството на Винтерсхалл Холдинг
  • Эрик Коeбе - старши регионален представител на „Креди Агрикол“ КИБ
  • Дмитрий Курочкин –вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Русия
  • Удо Фьолкер – съветник на Управлението на Недерландсе Газюни
  • Уве Фип – старши вицепрезидент на „Е.ОН Рургаз“


 

Дата: 26.10.2012

Източник: БСК

Прочетено: 3282