11.04.2013

Членуващите в BUSINESSEUROPE организации, сред които и Българската стопанска камара, избраха г-жа Емма Марчегалия – бивш президент на Италианската индустриална федерация „Конфиндустрия” и управляващ директор на „Марчегалия SpA”, да наследи Юрген Туман като президент на BUSINESSEUROPE от 1 юли 2013 г. за следващия двегодишен мандат.

Юрген Туман успешно ръководи BUSINESSEUROPE през последните четири години. По повод избирането на г-жа Марчегалия той заяви: „Аз съм изключително доволен, че г-жа Марчегалия ще поеме кормилото на BUSINESSEUROPE през новия президентски мандат. Тя е успешен предприемач с широк европейски и международен опит. Взискателните икономически времена, в които живеем, се нуждаят от именно такъв лидер на BUSINESSEUROPE”.

Емма Марчегалия, от своя страна, заяви: „за мен е чест и удоволствие да бъда избрана, като наследник на Юрген Туман на председателския пост на водещата хоризонтална европейска бизнес организация. Предизвикателствата, пред които е изправена европейската икономика, изискват значителни промени. Очаквам с нетърпение да допринеса конструктивно за пренасочване на вниманието на европейските политики към мерките за конкурентоспособност и растеж, заедно с генералния директор на BUSINESSEUROPE Маркус Байер, неговия екип и 41 федерации, членки на най-голямата европейска бизнес организация.”

Автобиографията на г-жа Емма Марчегалия е публикувана в прикачения файл!

Дата: 11.04.2013

Източник: BUSINESSEUROPE

Прочетено: 4518