25.06.2013

Българската стопанска камара изцяло се придържа към своята позиция по отношение на актуалната политическа и икономическа ситуация, която заяви вчера. В същото време БСК застава зад предложените мерки от правителството по отношение на пакета за младежка заетост. Това заяви изпълнителният председател на БСК Божидар Данев след среща на социалните партньори по инициатива на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов.

БСК проявява известна сдържаност към намеренията за увеличаване на размера на минималната работна заплата, защото това ще доведе до проблеми на бизнеса в някои региони. В същото време трябва да се обърне внимание на проблемите с вътрешнообщностните доставки и източването на ДДС по тях, коментира Божидар Данев.

В изказването си след срещата Данев допълни, че намаляването на цените в  енергетиката ще доведе до закриване на работни места и „прогонване“ на български компании в чужбина.

Социалният министър Хасан Адемов увери участниците в работната среща, че е налице готовност да стартира работата на  Националния съвет за тристранно  сътрудничество, защото в Народното събрание е внесено предложение за редакция на текстове от закона, който задължава членове на УС на работодателските организации да декларират имуществото си. Той допълни, че предстои създаването на съвет, който да да анализира състоянието и предизвикателствата пред  пенсионната и осигурителната система у нас.

Дата: 25.06.2013

Източник: БСК

Прочетено: 4181