29.01.2014

Няма как да се иска солидарна отговорност от дружество с хиляди акционери, категоричен е Димитър Бранков

Обявихме се против предложението работодателите, които не могат да платят заплати, да продават лично имущество, за да се издължат, защото правният институт на ограничената отговорност е на над 200 години и е гарантиран във всички зрели пазарни икономики, заяви заместник-председателят на БСК Димитър Бранков в предаването „Добро утро, България!“ по ТВ 7.

Той припомни, че неограничено отговорни са едноличните търговци или командитните дружества. "Докато при дружество с ограничена отговорност (ООД) и акционерно дружество (АД) се изключва солидарна отговорност. „Как ще стане това при хиляди акционери в дружества от масовата приватизация?", риторично попита Бранков.

По думите му може да се работи експертно по промени в Кодекса на труда (КТ). "Когато казваме обаче некоректни работодатели трябва да имаме предвид, че това е широка група. Има работодатели, които изпитват временни затруднения, има такива, които са тръгнали по пътя на несъстоятелността. Има и откровени бандити,", заяви още заместник-председателят на БСК.

Виж ВИДЕО.

Дата: 29.01.2014

Източник: БСК

Прочетено: 2431