17.03.2014

Българската стопанска камара изпрати писмо до министрите на финансите, икономиката и земеледелието относно прекратяването на данъчни измами с ДДС в сектор „Захар”, чрез предприемане на мерки от страна на правителството за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на Директива 2006/112/ЕО и ЗДДС.

Българска стопанска камара още преди две години  изпрати предложения към Министерството на финансите и Националната агенция за приходите в подкрепа на исканията на захарния сектор за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на чл. 193 от Директива 2006/112/ЕО и съответно в ЗДДС, с което да се въведе механизма на обратно начисляване и в този сектор, подобно на въведения вече механизъм при сделките със зърно и при сделките със скрап и отпадъци. 

В този сектор измамите с ДДС нанасят вреда не само на държавния бюджет, но и българските дружества -  производители на захар и на търговците с нея.

БСК счита, че в интерес на българските дружества и на държавния бюджет, от изключително значение е предприемането на спешни мерки от страна на правителството на Република България за откриване на процедура пред Европейската комисия за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на Директива 2006/112/ЕО в захарния сектор. 

Всяка позитивна стъпка от страна на правителството в Европейската комисия ще бъде изцяло подкрепена от БСК.

За повече информация: 

Съюз на преработвателите на захар и захарни продукти

 

 

Дата: 17.03.2014

Източник: БСК

Прочетено: 2213