10.06.2014

Фонът е създаден с решение на Столичния общински съвет в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Фондът се администрира от Асоциация за развитие на София и неговата цел е да се превърне в успешна и устойчива практики, която подкрепя и развива творчеството и културата в града чрез партньорството между публична институция и частни компании.

Фондът набира финансови средства от бизнеса, като събраната сума се удвоява от бюджета на Столична община. Дарителите на средства над 25 000 лв. по желание имат право да станат членове на Настоятелството на Фонда и да участват в процеса на управление. С цел постигане на устойчивост всяка година Фондът заделя определен процент от набраните средства за капитализация. Останалата част от средствата се разходват на проектен принцип чрез обявяване на тематични програми за кандидатстване или по конкретната воля на дарителя.

Столична община и Асоциация за развитие на София се ангажират да осигурят реклама на компаниите, които участват във финансирането на първата програма на Фонда за иновации в културата. Компаниите ще получат възможност да бъдат рекламирани на билбордове, хоругви, печатни и електронни издания на фонда и АРС, както и в социалните мрежи, които се администрират от Асоциация за развитие на София.

За допълнителна информация по дарителските договори и данъчните облекчения, както и по всички въпроси, свързани с функционирането на Фонда и проектите, които ще бъдат финансирани от него, моля да се свържете с г-жа Светлана Ломева, Изпълнителен директор на Асоциация за развитие на София, на следните телефони: 0888 37 40 40, 02 952 03 46 и електронен адрес: s.lomeva@sofia-da.eu

 

 

Дата: 10.06.2014

Източник: АРС

Прочетено: 1445