06.07.2014

вж. ПЪЛЕН ВИДЕО ЗАПИС I ПЪЛЕН АУДИО ЗАПИС I СНИМКИ I ДЕКЛАРАЦИЯ I ПУБЛИКАЦИИ

***

На пресконференция днес, 6 юли 2014 г., национално представителните синдикални и работодателски организации - КНСБ, КТ "Подкрепа", АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, оповестиха обща позиция относно актуалната обществено-политическа ситуация в страната.

"Бизнесът иска политическите партии да ни върнат държавата. Ако е необходимо, отново да я конституираме. Поставям си въпроса „За кого да гласувам?“:Станишев и Моника, Пеевски и Цветан Василев, Доган и Местан или Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Волен Сидеров или Бареков, Радан Кънев или Меглена Кунева Да сте чули от някое от изброените лица да говори за визия за развитие на страната, за решение на демографския проблем, вкл. емиграцията, за възпитание на нацията или решение на етнико-културните проблеми?!  Да са Ви запознали с виждането им за сроковете за реформи в здравната, образователната или пенсионната система, в системата за сигурност или в правораздавателната система?! Дълбочината на националната криза може да се измери с факта, че трудът и капиталът са на единни политически позиции, осъждащи политическата класа.", коментира в представянето си изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.
 
"Казваме на всички политици от сегашния парламент да свършат работата си, а извънпарламентарните партии да участват в постигането на консенсус по ключови за страната въпроси, свързани с реформи", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Константин Тренчев от КТ "Подкрепа" допълни, че случващото се в последната годна е срамно и трябва да се срамуваме всички, които сме избрали политици, за които е важен личният им интерес. Синдикалният лидер допълни, че политиците са поставили на карта цялата финансова система на страната. Константин Тренчев прогнозира масивна смяна на средни управленчески кадри, което ще внесе сериозен смут в различните системи.
 
Според Васил Велев, председател на Асоциациата на индустриалния капитал в България, политиците са преминали всички граници и вече няма невинни. "Случващото се в страната е шамар за всички, които са в парламента, както и онези, които се очаква да влязат в парламента. Спрете да си играете на стражари и апаши, защото ще дойде горския!", призова председателят на АИКБ.

Дата: 06.07.2014

Източник: БСК

Прочетено: 2940