23.06.2016

Делегация на Българо-китайската камара за индустриално развитие (БККИР), член на БСК, посети Китай и участва в серия бизнес форуми за насърчаване на търговията между Китай и Европа.

Делегация на Българо-китайската камара за индустриално развитие (БККИР), член на Българската стопанска камара (БСК), участва в III-ия Бизнес симпозиум между Китай и камарите за инвестиции от Централна и Източна Европа.

Българската делегация посети изложението за инвестиции и търговия между Китай и централноевропейските страни.

БККИР участва и в симпозиум за сътрудничество в икономиката и търговията между Асоциация на жените-предприемачи - гр. Нинбо, в периода 8-12 Юни.

Бизнес симпозиум между Китай и Камари за инвестиции от Централна и Източна Европа     Бизнес симпозиум между Китай и Камари за инвестиции от Централна и Източна Европа     Бизнес симпозиум между Китай и Камари за инвестиции от Централна и Източна Европа
             
Бизнес симпозиум между Китай и Камари за инвестиции от Централна и Източна Европа     Бизнес симпозиум между Китай и Камари за инвестиции от Централна и Източна Европа     Изложение за инвестиции и търговия за Китай и Централни и Европейски страни

БККИР подписа Меморандум за сътрудничеството с областните комитети на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) в Провинция Джъдзян (55 милиона население), гр. Нинбо (10 милиона население), гр. Худжоу (3 милиона население), гр. Джоушан (1,4 милиона население).

Подписване на Меморандум между БККИР и Китайският съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) и Областния комитет Нинбо     Среща с г-н Чай Ли Да - председател на  Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) и Областния комитет Нинбо
       
Подписване на Меморандум между БККИР и Китайският съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) и Областния комитет Нинбо     Среща с г-н Чай Ли Да - председател на  Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) и Областния комитет Нинбо

Подписано беше и 3-годишно рамково споразумение за сътрудничество в областта на търговията, международните инвестиции и технологии с Асоциацията на жените-предприемачи - гр. Нинбо, по силата на което ще бъде открит постоянен Български търговски изложбен център в гр. Нинбо.

При посещението си в Китай БККИР подписа рамкови споразумения за сътрудничество с „Нингбо Джълун Оверсиас туризъм Груп Ко“ и „Нингбо Сиястори Обединени технологии Кo“ за разкриване на български туристически офис в Нинбо Индустриален Парк на Централна и Източна Европа и промотиране на български туристически продукти и услуги за китайския пазар.

Симпозиум за сътрудничество в икономиката и търговията между Асоциация на жените-предприемачи - гр. Нинбо

Членове на БККИР подписаха търговски договори за 18 милиона евро за износ на вино и козметични продукти с розово масло.

Българската делегация изрази своята признателност и благодарност към Китай за организацията и провеждането на събитията, като страна домакин, което гарантира успех при проведените срещи.

Среща с директорите на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT), Шангхай

 

В края на лятото се очаква бизнес делегация от провинция Джъдзян да посети България и да се срещне с членове на БККИР.

____ 

Източник: Българо-китайската камара за индустриално развитие /БККИР/

София 1680, ул. „Хайдушка гора“, ет.3, ап.11

Десислава Дончева - Председател на УС

Тел.: + 359 832 41 36

Факс: +359 832 41 52

Moбилeн тeлeфoн: + 359 878 36 35 69

E-mail aдpec: bulgariachinachamber@gmail.com

Website: www.bccid.com

____ 

По време на изложението Българската компания „Бор Чвор“ подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай с Ningbo Free Trade FUDI Development company unlimited. 

Сред българските участници в изложението бяха следните компании: 

  1. КАТАРЖИНА ЕСТЕЙТ ЕООД
  2. ЗАХАРНИ ЗАВОДИ ТРЕЙД ЕАД
  3. ДАМАСЦЕНА ЕООД
  4. БЕТЪРХАЛФ 1968 ЕООД
  5. ПОБЕДА АД
  6. ЦИМА 99 ООД
  7. КАМКО ЕООД
  8. МАСЕ ПРОДАКШЪН ООД
  9. ЛВК БРЕСТОВИЦА
  10. ПРО НАТЮР АД
  11. КОКОНА-ТАНЯ КАЛАКУНОВА ЕТ
  12. РАМ КОМЕРС ООД
  13. БОР ЧВОР ЕООД
  14. ОЛИНЕЗА ООД
  15. ТЕЙКА ЕООД
  16. МИС КОМФОРТ ЕООД
  17. РОЗ ВАЛЕЙ ТУР ООД
  18. ВЕДА ООД
  19. СЛАДЪК ПЪТ ООД
  20. ЕВРОЮНИКО ЕООД
  21. БААМ БЮТИ ООД
  22. ИКАРОВ ЕООД
  23. БЪЛГЕРИЪН РОУЗ КУИЙН ООД
  24. ОМНИТЕЛ ООД
  25. АРОНИАДА АГРО ЕООД

Дата: 23.06.2016

Източник: БККИР

Прочетено: 11267