19.09.2016

Международна конференция „Металургия и метали“ - ICMM'16 ще се проведе на 26-28 септември 2016 г. в София Хотел Балкан. 

Международна конференция „Металургия и метали“ - ICMM'16

ще се проведе на 26-28 септември 2016 г. в София Хотел Балкан. 

Организатор на форума е Химикотехнологичният и металургичен университет (ХТМУ), в партньорство с Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) и Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия (НТСМДГМ), с подкрепата на Столична община.

Участниците във форума – представители на металургичния бизнес и на научните среди, ще обменят информация и опит относно световните тенденции в сферата на металургията. Сред акцентите в програмата са новостите в техниката и автоматизацията, екологичния инженеринг, оценката на риска, заваряването и др.

За високото ниво на конференцията говори и фактът, че по време на тридневния форум като лектори ще се включат изявени специалисти от цял свят, вкл. от Белгия, Финландия, Германия, Полша, Италия, България, Румъния, Гърция, Казахстан, Китай, Русия и др.

Форумът ще бъде открит в 9.00 часа, на 26 септември, от кмета на гр. София Йорданка Фандъкова, ректора на ХТМУ проф. Митко Георгиев и проф. Иван Димов, заместник-министър на образованието и науката.

Първата сесия на конференцията ще стартира в 9.30 часа с презентации на председателя на БАМИ Антон Петров, генералния директор на Еврофер (Европейска организация на производителите на стомана) Аксел Егерт и генералния директор на Еврометали (Европейска организация на производителите на цветни метал) Гай Тиран.

От 11.30 часа пред участниците във форума ще говорят ръководителите на едни от най-големите предприятия в България - Тим Курт ("Аурубис България") и Никола Добрев ("КЦМ 2000 Груп"). В същия панел е включена и презентация, посветена на развитие на рудодобива, като суровинна база за металургичната индустрия.

!!!

Ключовите лектори ще бъдат на разположение за срещи с представители на медиите на 26 септември, между 11.00 и 11.30 часа, и между 13.00 и 14.00 часа.

____________

 

Дата: 19.09.2016

Източник: БАМИ

Прочетено: 2756