07.09.2017

Над 100 участници събра 13-ият Национален конгрес по теоретична и приложна механика с международно участие, който се провежда в периода 6-10 септември 2017 г., в София. Организатор е Институтът по механика при Българската академия на науките.

Приветствия към участниците в конгреса бяха поднесени от името на Президента на РБ Румен Радев, ръководствата на БАН и на Българската стопанска камара. От страна на БСК беше връчена и грамота на Института по механика при БАН във връзка с неговата 40-годишнина, за постигнати поредица от конкретни научни и приложни резултати в областта на механиката, роботиката, мехатрониката и биомеханиката, както и за осъществяването на активно международно сътрудничество в научно-приложната сфера. Грамотата беше връчена от зам.-председателя на БСК Петър Денев.

В рамките на 5-дневния научен форум български и чуждестранни учени и инженери ще имат възможност да обменят нови идеи и опит, да обсъдят текущите си изследвания и да положат основи за бъдещо сътрудничество. Подробна информация за конгреса може да бъде получена на адрес http://congress.imbm.bas.bg 

Дата: 07.09.2017

Източник: БСК

Прочетено: 4537