07.03.2023

Имаме удоволствието да Ви поканим на новото ни обучение на тема „Property Rights in Contracts: A Litigation Perspective“, организирано от екипа на Адвокатско дружество „Мургова и партньори” с подкрепата на нашите партньори от Българска Стопанска Камара (БСК), Арбитражния съд към БСК и Центъра за американски проучвания в Познан, Полша.

Знаете ли колко е важно да защитите имуществените права в различните видове договори? Често този аспект от създаването на договори може да бъде подценен, но предварителната обезпеченост на интереса на договарящите се страни е от изключителна важност, както при изпълнението на договорите, така и при евентуално съдебно оспорване.

В рамките на обучението ще бъдат разгледани различни видове правни институти, чрез които правата на собственост се създават, обезпечават и защитават при изготвянето на договори и споразумения, като специален фокус ще бъде отделен на следните видове договори и споразумения, включително и от перспективата на съдебните спорове:

  • Споразумения за придобиване на активи, включително и писма за намерения (Asset Purchase Agreements, incl. letters of intent);
  • Залози, поръчителство и ипотеки (Deeds of Trust and Mortgages);
  • Споразумения за обезпечения (Security Agreements);
  • Средства за правна защита, свързани с имуществени права в договорите (Remedies involving property rights agreements);
  • Споразумения за уреждане на спорове (Settlement Agreements)

За кого е подходящо обучението?

  • адвокати
  • вътрешнофирмени юристи
  • студенти
  • всички, които искат да повишат експертизата си по отношение на изготвянето на договори с фокус към имуществените права

Какво ще научите от обучението?

  • Разглеждане на практически и съдебни съображения, свързани с имуществени права в договори и споразумения
  • Полезни примери от практиката при изготвянето на договори, свързани с имуществените права, включително от перспективата на съдебното им оспорване и защита
  • Разглеждане на специфични видове договори и споразумения, свързани с имуществените права

Кога: на 07.03.2023 г. от 09:30 часа EEST (UTC+2)

Къде: в Конферентна зала на БСК, която се намира в гр. София, ул. „Чаталджа“ № 76

Регистрация: от 9:00 ч. до 9:30 ч.

Обучението ще се проведе на английски език.

Продължителността на обучението е 4 часа, като е включена и почивка от 20 минути.

Модератор на събитието ще бъде Петя Мургова – Управляващ партньор и водещ член на екипа „Разрешаване на спорове и Медиация” в Адвокатско дружество „Мургова и партньори”.

Лектор на обучението ще бъде американския адвокат  и наш партньор Валери Ломбър - партньор в една от най-успешните американски кантори „Гаврилов и Брукс”, Сакременто, Калифорния, който е съдебен адвокат и е работил дълго време в щатски съдилища.

Валери Ломбър е и Академичен директор в Центъра за американски проучвания в Познан, Полша. Господин Ломбър има над 20 години юридически опит в Съединените американски щати, който включва опит в самостоятелна практика, като юридически сътрудник на няколко федерални съдии, лектор, професор и също така като съдия.

Такса за участие е в размер на 75 евро без ДДС. За студенти таксата за участие е 30 евро без ДДС.
В случай, че желаете да вземете участие, моля свържете се с нас на office@murgova.com или на тел. + 359 894 300 484 за повече информация.

Очакваме Ви!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Обучение на тема Litigation Perspectives in Contract Drafting