29.04.2024

Кръгла маса „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“,
в контекста на предстоящите избори за Европейски парламент,

организират

на 29.04.2024 г., от 15:00 до 17:00 часа, в Хотел „Хаят“ - София, зала „Ботев 2“

Българска Е-комерс Асоциация и Ecommerce Europe

Ексклузивен партньор: EMAG

Институционален партньор на събитието: Българска стопанска камара

Модератор: Вероника Денизова, водещ на предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria

Събитието е само с покани, но открито за представители на медиите!

Работен език: Английски 

В кръглата маса ще се включат представители на платформи за електронна търговия, компании, предоставящи услуги за е-комерс, дигитални иноватори, настоящи членове и кандидат членове за Европейския парламент, журналисти.

***

ПРОГРАМА

15:00 – 15:10   Откриване на кръглата маса „Бъдещето на електронната търговия в Европа“ и представяне на участниците

15:10 – 15:30   Манифест на Ecommerce Europe за изборите в ЕС за Европейски Парламент

  • Гост: Lucca Cassetti, Генерален секретар на Ecommerce Europe

15:30 – 17:00  Представяне на електронната търговия в Европа, състоянието на европейския B2C пазар на електронна търговия, основните тенденции в електронната търговия в Европа и Манифест на Ecommerce Europe за изборите в ЕС за Европейски Парламент

Участници:

  • Lucca Cassetti, Генерален секретар на Ecommerce Europe
  • Oleg Roibu, Главен юрисконсулт на eMAG Group, координиращ правните, публичните политики и усилията за устойчивост на групата в ЦИЕ и в Брюксел
  • Мария Минчева, Зам. Председател на БСК и член на УС

17:00 – 18:30   Networking

***

Европейският съюз е в повратна точка. Следващите европейски избори и следващите 5 години ще имат решаващо въздействие върху способността ни да преминем към по-кръгова и цифрова икономика, без да изоставяме и да се превърнем в конкурентен глобален актьор.

Целта е да гарантираме устойчивостта на нашата икономика – и бизнеса, и хората зад нея. Устойчивата икономика разчита на своята конкурентоспособност по света и на своите компании. Тя също така разчита на способността си да насърчава иновациите и да се адаптира бързо към непрекъснато променящите се предизвикателства.

Българска Е-комерс Асоциация (БЕА) и Ecommerce Europe силно вярват, че европейският сектор на електронна търговия е ключов за постигането на тези цели. През последните пет години секторът на електронната търговия до голяма степен доказа своя потенциал да служи на целите на единния пазар на ЕС. От възможността на европейския бизнес да премине към цифрови технологии и да се разшири през границите до избягването на необратими смущения за компаниите и потребителите по време на пандемията от COVID-19, секторът допринесе за цялостната устойчивост на ЕС. През следващите пет години секторът на цифровата търговия има възможността да бъде движещата сила зад една по-справедлива и по-конкурентна, устойчива и цифрова икономика.

За контакт: Жанет Найденова, председател на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА), GSM: 0888 616 498, e-mail: info@beabg.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Кръгла маса „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“