Лесафр България е част от Lesaffre Group – експерт във ферментационните процеси с близо 170-годишна история. Абсолютен пионер в бранша през 1853-та, днес Lesaffre е сред лидерите на глобално равнище

Какво е настоящето на бизнеса през погледа на Венета Писарска, Генерален мениджър на Лесафр България и нейния екип

Венета разказва за продължителният си опит в рамките на компанията, първо във Франция, след това и у нас, превърнал работата ѝ в мисия, която днес тя споделя с екипа си – всички заедно работят за осигуряването на жизненоважен продукт за производството на българския хляб. Без мая хлебозаводите не могат да работят, а към момента в България няма локално производство, така че Лесафр приема като своя отговорност снабдяването с този продукт, за да може всеки българин да има хляб на трапезата си. 

Имам щастието да бъда дългогодишен сътрудник и партньор в световна компания с благородна мисия, отговорност към качеството и устойчива визия, посветена на опазването на природата и изхранването на планетата.”, споделя Венета. 

Екипът на Лесафр преминава през сериозни изпитания в изпълнението на тази своя мисия по време на Ковид пандемията. За щастие, независимо от трудностите, Венета и колегите ѝ успяват адекватно да отговорят на многократно нарасналото потребление на хляб в условията на извънредната обстановка и осигуряват достатъчни количества мая за производството му. Компанията получава заслужено признание за „Успешно предприемачество по време на пандемия“ заради приноса си в изхранване на населението по време на пандемия. 

По отношение на ситуацията на българския пазар на хляба в момента Венета казва: Нашият продукт е жизненоважен за производството на хляб, но брашното е основният компонент. В създалата се ситуация на усложнен достъп до суровини, в следващите месеци има риск да станем свидетели на недостиг на брашно или да се наложи да го купуваме на многократно по-високи цени в сравнение с предходни години, което може да доведе до ново поскъпване на хляба. 

Живеем в наистина интересни времена и докато говорим за технологичен напредък, неограничени комуникационни възможности и прогрес в науката и бизнеса, в последните години си дадохме сметка, че наистина „Никой не е по-голям от хляба“. 

В качеството си на вносител и експерт с международен опит, екипът на Лесафр България забелязва тенденция на завръщане към автентичния вкус на хляба, на която производителите също се стараят да отговорят. Появяват се нови малки фурни с ръчно производство, залагащи на качествени продукти. 

Към днешна дата Лесафр България поставя своя професионален фокус в поддържане на трайното качество на продуктите и утвърждаване на позициите си не просто като доставчик, но като верен партньор, способен да отговори на нуждите и изискванията на своите клиенти. 

„В контекста на случващото се, ние от Лесафр България приемаме като своя мисия да доставим мая, квас и всички необходими за хлeбопроизводството суровини, така, че хляб да има за всеки! 

Сред най-големите поводи за радост на Лесафр България през последната година е дългоочакваният BAKING CENTER , който вече е факт! Професионалният пекарски център е част от представителството на Лесафр в София и вече успешно работи като гореща точка за обмяна на професионален опит между българските хлебари, пекари и технолози. 

Оборудвано с най-съвременна техника, това професионално бейкинг пространство е своеобразна творческа лаборатория, в която специалисти и любители получават ексклузивен достъп до световни разработки и продуктови иновации. 

Отскоро BAKING CENTER предлага терен за провеждане на образователни програми, за тийм билдинг сесии на професионалисти от други браншове и също така отваря вратите си за любители пекари. 

 

Дата: 02.09.2022

Прочетено: 220