24.02.2015

вж. СНИМКИ

Възможностите за бизнес сътрудничество между България и Канада бяха основна тема на проведената днес (24 февруари 2015 г.) в БСК среща с Канадско-българската бизнес мрежа.

От страна на гостите в срещата участваха президентът на Канадско-българската бизнес мрежа Матей Недков, вицепрезидентът на организацията Михаил Робев и вицепрезидентът на Американската търговска камара Алекс Нестор. БСК беше представена от изпълнителния председател на камарата Божидар Данев, зам.-председателят Георги Шиваров и главният директор Бранимир Ханджиев.

Любопитен факт е, че на същата дата преди 20 години делегация на БСК се среща с най-богатите българи в Торонто. „Очевидно, датата е символична за двустранните ни бизнес отношения“, отбеляза изпълнителният председател на БСК Божидар Данев. Той представи възможностите на камарата за подпомагане на бизнес сътрудничеството между фирми от двете страни, с акцент върху износа на български стоки за Канада.

От канадска страна бе изразена готовност по-специално за финансиране на български иновации и творчески идеи, както и за подпомагане на малки и средни предприятия с доказана ефективност и иновативност. В тази връзка беше отбелязано, че една от ключовите цели на Канадско-българската бизнес мрежа е именно създаването на предприятия с канадски капитал в България.

Сред дискутираните теми бяха и възможностите за организиране на съвместни форуми, както и за обмен на информация, подпомагаща двустранните бизнес отношения.

Дата: 24.02.2015

Източник: БСК

Прочетено: 1905