04.11.2005

Новини от Търговско индустриална камара - Бургас

 

На 4 ноември в гр. Бургас ще се проведе среща на бизнеса от региона с областния управител на Бургаска област Любомир Панталеев и с н.пр. посланика на ФР Германия у нас Харолд Киндерман, съобщиха от Търговско индустриална камара - Бургас.  На срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с развитието на регионалната икономика.

***

На 4 ноември т.г. "Промет стийл" АД тържествено ще открие новия блок за социални дейности в металургичното предприятие, съобщиха от Търговско индустриална камара - Бургас. Откриването съвпада с професионалния празник 5 ноември - Ден на металурга.

***

От 1 до 4 ноември т.г. Търговската гимназия в Бургас отбеляза своя 100-годишен юбилей. Като правоприемник на учредителите и създателите на Търговската гимназия, Търговско индустриална камара - Бургас е особено горда от завоювания и утвърден през годините авторитет, като едно от най-престижните средни училища в страната. Юбилея се отбелязва с редица тържествени мероприятия - факелно шествие, освещаване на училищното знаме, концерт в театъра за драма опера и балет - Бургас, ден на отворените врати, среща на випуски и др.

***

На 28 октомври 2005 г. КРОНОШПАН БЪЛГАРИЯ (член на БСК) отбеляза 8 години от основаването си. Честването премина под надслов "Ден на отворените врати". Граждани и приятели на Бургас бяха поканени да посетят и разгледат завода. Противопожарната охрана на предприятието демонстрира мерките и процедурите, които се спазват за пожарна безопасност. Отбеляза се екопрограмата на фирмата, според която през тази година са инвестирани 120 хил. евро за повдигане височината на комините, в края на февруари 2006 г. в тях ще бъде вградено допълнително очистващо устройство.

Дата: 04.11.2005

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 3094