25.07.2017

През последните месеци обществото е свидетел на нечовешка жестокост, която не бива да остава незабелязана и безнаказана от съответните институции! 

Българска стопанска камара остро и категорично осъжда всеки акт на насилие върху български граждани и изразява своето притеснение от зачестилите случаи на физическо насилие върху невинни и свободни хора!

През последните два месеца обществото е свидетел на нечовешка жестокост, която не бива да остава незабелязана и безнаказана от съответните институции.  Недопустимо е държава членка на Европейския съюз, чиято Конституция гарантира живота, достойнството и правата на личността да се превръща в бойно поле на необоснована жестокост и насилие върху младежи, лекари, учители, репортери, туристи, нотариуси, журналисти и каквито и да било свободни хора, без значение от техния социален статус и професия.

Днешният акт на насилие върху журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов, посред бял ден и в центъра на европейска столица, е предно доказателство, че липсата на безнаказаност към жестокостта води до нейното ескалиране.

Българска стопанска камара изказва съпричастност към всички жертви на тази физическа агресия и отправя апел към компетентните органи за незабвна и адекватна реакция, която да прекрати серията на кървава жестокост в България!

Дата: 25.07.2017

Източник: БСК

Прочетено: 575