29.06.2023

Тази година, ранната есен ще е малко по-зелена. На 26-27 септември, Food & Bio Global Summit, първата по рода си, кани лидери в индустрията, стартиращи компании, SMV, научни експерти и заинтересовани страни да вземат част от промяната към по-зелено бъдеще.

„Присъединете се към глобалното движение!“. Това е темата на срещата на върха, която се провежда в красива среда в Орхус. Тема, която тръгва от намерението да обедини водещи играчи в индустрията, научни експерти, стартиращи фирми, SMVs и заинтересовани страни в колективни усилия за стимулиране на прехода към устойчиви екосистеми в хранително-вкусовата промишленост и индустрията за биоресурси.

Обединяване на силите в световен мащаб: Ние се движим заедно

Food & Bio Cluster Denmark е водещ партньор на срещата и покани клъстери в световен мащаб да обединят усилията си за промяна. Клъстери, които играят основна роля в ускоряването на иновациите и сътрудничеството в хранително-вкусовата промишленост и индустрията за биоресурси. И обхватът е ясен; настоящите хранителни системи трябва да се променят и водещата индустрия и наука в света трябва да работят заедно, за да разработят пътища за преход към нови устойчиви екосистеми.

Намираме се на горяща платформа. Световното население расте и ние трябва да произвеждаме повече храна и да произвеждаме по по-устойчив начин. Ето защо поканихме водещите клъстери в световен мащаб. Клъстери, които всички са изправени пред едно и също предизвикателство в индустрията и знаят необходимостта да действат и реагират сега. Заедно трябва да обединим усилията си, за да излезем с нови и конкретни решения. Решения, които няма да бъдат бързи решения, но ще бъдат готови за прилагане много по-рано, отколкото по-късно“, казва Ларс Висбех Сьоренсен, главен изпълнителен директор на Food & Bio Cluster Дания. Ларс Висбех ще говори на срещата на върха през септември като един от многото лектори във впечатляваща и добре подбрана програма.

Глобално вдъхновение от връстници в индустрията

Освен презентации от знаещи хора в индустрията, срещата предлага на участниците възможност да бъдат в челните редици на оформянето на бъдещето на нашите системи за храна и биоресурси и да окажат реално въздействие. Двудневната среща на върха ще бъде изпълнена с вдъхновяващи презентации, много контакти с международни партньори, 1:1 намиране на партньори и възможност за участие в една от четирите лаборатории на срещата.

И тъй като срещата на върха събира участници от цял свят, присъстващите ще се възползват от златната възможност да съберат вдъхновение от връстници в индустрията в световен мащаб. Въздухът в Орхус най-вероятно ще бъде наситен с вдъхновение и идеи за иновации и разработване на продукти. За участниците това най-вероятно ще бъде врата към нови начини на работа, които не биха били открити другаде.

Summit Labs: Вашата активна роля в оформянето на бъдещето:

Когато разглеждате програмата, заглавието „Summit Labs“ изскача. Когато се регистрирате, можете да изберете коя от четирите лаборатории желаете да посещавате. В тези лаборатории вие ще бъдете част от група, посветена на обсъждане на ключови теми, които играят важна роля за стимулиране на устойчиви хранителни системи. Вашето начало е да участвате в съвместни дискусии, да обмисляте иновативни решения и да допринасяте за оформянето на бъдещето на устойчивите хранителни системи. Вашият поглед върху темата може също така да бъде отварянето на вратата за нещо по-голямо и ускорителят на промяната.

Четирите лаборатории са:

  1. Положително растително хранене, председателствано от Good Food Institute и съпредседателствано от Food & Bio Cluster Дания;
  2. Технологии за максимизиране на производството на биомаса за многофункционални цели, председателстван от FoodTech HUB Latam и съпредседателстван от Food & Bio Cluster, Дания;
  3. Кръгов зелен преход, председателстван от CLIB, Клъстер Индустриална биотехнология и съпредседателстван от Food & Bio Cluster Denmark;
  4. Радикални нови системи за производство на храни, председателствани от Foodvalley NL и съпредседателствани от Food & Bio Cluster Denmark.

Присъединете се към Движението! Регистрирайте се днес!

Ясно е. Глобалната среща на върха по храните и биопродуктите '23 Ви предоставя платформа да станете част от движение, което ще оформи бъдещето на устойчивите хранителни системи. Food & Bio Cluster Denmark Ви кани да прегърнете тази уникална възможност да промените нещата, да допринесете с Вашия опит и да си сътрудничите с колеги, които правят промяната. Регистрирайте се днес и осигурете своето място сред лидерите и иноваторите, отдадени на създаването на по-добър и по-устойчив свят.

Заедно можем да предизвикаме движение към устойчиви системи за храни и биоресурси и да проправим пътя към по-светло бъдеще. Присъединете се на Global Summit Food & Bio '23 и бъдете част от трансформацията.

Регистрирайте се ТУК!

Дата: 29.06.2023

Източник: БСК

Прочетено: 570