16.11.2023

Опитът и практиката на Норвегия в укрепването на институциите и прехода към по-устойчива икономика бяха представени на информационен семинар днес (16.11.2023 г.), в Пловдив. Домакин беше Стопанска асоциация - Пловдив. Събитието се проведе в рамките на проект "Социален диалог за устойчиво развитие и достоен труд" (SDSD), който Българска стопанска камара изпълнява в партньорство с Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), Конфедерация на норвежките предприятия (NHO) и Норвежката конфедерация на синдикатите (LO).

Лектори бяха представителите на Българската стопанска камара (БСК) Илияна Павлова - директор "Индустрия и околна среда", Владимир Димитров - експерт "Индустрия и околна среда", и Мартин Стоянов - главен експерт "Международни проекти".

В семинара участваха членове на Стопанска асоциация - Пловдив, представители на местния бизнес, председателят на КНСБ-Пловдив Боян Бойкински, регионални представители на КНСБ и други заинтересовани страни.

По време на семинара беше представена информация относно ролята на работодателите и синдикатите при създаване на нови умения, устойчиви модели на производство и потребление.

Социалният диалог е ключов инструмент за решаване на проблемите, свързани с бързо променящата се работна среда, дигитализацията на производствените процеси, изискванията на зелената икономика. Дискусиите допринасят за изграждането на капацитет сред местния бизнес и синдикатите при решаване на проблемите, свързани с бързо променящата се работна среда, дигитализацията на производствените процеси, изискванията на зелената икономика, управлението на кризи.

Дата: 16.11.2023

Източник: БСК

Прочетено: 393