16.01.2024

Резервирайте среща с IP бизнес съветник!

Бюрото за помощ на МСП в Югоизточна Азия е инициатива на Европейската комисия, която подкрепя европейските малки и средни предприятия (МСП) както да защитават, така и да налагат правата си върху интелектуалната собственост (IP) във или свързани с държавите от Югоизточна Азия (SEA) чрез предоставяне на безплатна информация и услуги.

Все повече компании работят в международна среда. Когато се разширявате на нови пазари, важно е да помислите за защита на Вашите активи, особено на Вашите права върху IP (патенти, търговски марки, дизайни, авторски права и т.н.). МСП трябва да управляват ефективно своето IP портфолио: не става въпрос само за защита на Вашите ценни права – Вие можете да създадете и нови глобални бизнес възможности. Една силна стратегия за IP ще помогне на МСП да се интернационализират на нововъзникващите пазари.

Все повече и повече МСП желаят да правят бизнес във или с Югоизточна Азия, представляваща третия по големина търговски партньор на ЕС извън Европа (след Китай и САЩ), с над 271,8 милиарда евро търговия със стоки през 2022 г.

Въпреки това, езиковите и културните различия плюс сложната регулаторна среда в региона често са предизвикателство. Що се отнася до IP, всяка от 10-те държави в SEA има свои собствени практически правила и разпоредби за управление на сложната IP среда. Това е много законодателство за разбиране и навигиране.

Бюрото за помощ е тук, за да помогне на МСП да защитят и надградят своите ценни активи, преди да влязат в SEA или ако вече са там.

Компаниите могат да резервират 30-минутна онлайн среща с IP бизнес съветник, за да обсъдят въпроси, свързани с IP. IP бизнес съветникът г-н Беноа Тарди е базиран в град Хо Ши Мин (Виетнам) и владее английски, френски и испански.

Резервирайте среща с IP бизнес съветника, за да:

  • разберете какво е IP, как можете да защитите Вашите активи, защо IP трябва да бъде решаваща част от Вашия процес на интернационализация и какви ползи може да осигури;
  • научете повече за специфичния IP пейзаж на всяка страна в SEA;
  • изяснете всички съмнения, които може да имате.

Консултацията е напълно БЕЗПЛАТНА! Резервирайте ТУК!

 

Молим всяка регистрирала се фирма да посочат като източник Bulgarian Industrial Association.

 

Дата: 16.01.2024

Източник: БСК

Прочетено: 387