15.02.2024

На 8 и 9 февруари 2024 г. делегация на Стопанска асоциация – Пловдив, водена от председателя на УС Йорданка Кляшева, посети градовете Одрин и Чорлу, Турция. Визитата се осъществи със съдействието на БУЛТИШ и на г-н Армаган Ал - търговско аташе на Генералното консулство на Р Турция в Пловдив.

На 8 февруари пловдивската бизнес делегация посети Одринската търговско-промишлена камара (ETSO), където се срещна с нейния председател Сезай Ирмак и с ръководството на Камарата, както и с представители на бизнеса от гр. Одрин.

По-късно същия ден делегацията беше приета от Борислав Димитров – генерален консул на Р България в Одрин, който запозна гостите си с проектите, по които работи, и с възможностите за подкрепа на българския бизнес за осъществяване на контакти и срещи с турски партньори. По време на срещата беше обсъдена и подкрепата за българската църква „Св. Георги“, Читалището към нея и Неделното училище, което се посещава от повече от 60 деца. На тях представителите на пловдивския бизнес дариха над 100 книги от различни жанрове и за различни възрасти.

На 9 февруари пловдивската делегация посети Търговско-промишлената камара на Чорлу, където разговаря с председателя Иззет Волкан и останалите членове на ръководството на Камарата, както и с представители на местния бизнес. Обсъдени бяха възможности и перспективи за сътрудничество и взаимни инициативи, както и интереса на двете страни към арбитражното производство.

Визитата на пловдивската делегация приключи с посещение на Къщата-музей на Мустафа Кемал Ататюрк.

Вж. СНИМКИ

Дата: 15.02.2024

Източник: СА - Пловдив

Прочетено: 266