09.04.2024

BusinessEurope стартира днес своя кампания за промени в политиката по време на следващия политически цикъл на ЕС под мотото „Рестартиране на Европа“.

BusinessEurope стартира днес своя кампания за промени в политиката по време на следващия политически цикъл на ЕС под мотото „Рестартиране на Европа“.

Коментирайки какво трябва да направи Европа през следващите пет години, президентът на BusinessEurope Фредрик Першон заяви:

„Изправен пред множество геополитически рискове и икономическа несигурност, ЕС трябва да постави конкурентоспособността на преден план и да използва следващия цикъл на ЕС, за да рестартира своите политики за днешните предизвикателства. След пет години, съсредоточени върху регулирането на зеления и цифровия преход, ЕС трябва да подобри своята привлекателност като място за инвестиции.

За да постигне това, ЕС трябва да представи напълно развита стратегия за единния пазар и да следва амбициозна търговска политика. С 6% от световното население, ЕС представлява 16,2% от световната търговия и е първият търговски партньор на 80 страни по света, но делът му в световния износ намалява.

ЕС трябва също така да рестартира подхода си към зеления и цифровия преход. За да се декарбонизира без деиндустриализация, Зелената сделка трябва да бъде придружена от Индустриална сделка. И за да се дигитализира по ориентиран към човека начин, ЕС трябва да улесни инвестициите в иновации и развитие на таланти.“

Това са основните приоритети за изграждане на Устойчив Европейски съюз с енергия на достъпни цени, по-добро и опростено регулиране, отворена и основана на правила търговия, водеща до повече възможности в единния пазар чрез технологични иновации и развитие на таланти.

Дата: 09.04.2024

Източник: BusinessEurope

Прочетено: 441