31.10.2017

В чест на Деня на народните будители, на 31 октомври 2017 г., от 17:00 ч., в конферентната зала на Българската стопанска камара (София, ул. Алабин 16-20), членовете на клуб „Млади възрожденци“ при НУ "Любен Каравелов" - гр. Съединение, ще представят спектакъла “И сърните пият вода от стъпките му”.

Под ръководството и сценария на Радка Маринчешка - старши учител, в спектакъла ще се включат: Десислава Радева и Виктория Баракова (разказвачи), Илия Празов (Левски), Анелия Дребчева (Анка - сестра Евгения ), Константин Дребчев (момчето), Йордан Киримски (Тефик Бей), Мария Шилева, Ванина Адърска и Емилия Петрова.

Преди представлението всеки зрител ще има възможност да закупи книга, сувенир или текстилни изделия, средствата от които ще бъдат дарени за развитието на инициативата „Млади възрожденци”.

***

Броят на ученическите клубове „Млади възрожденци“ в цялата страна е над 200. Основната цел на инициативата е утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Те са под методическото ръководство на Общобългарския комитет “Васил Левски”.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.