Прочетено: 1022

Сашо Дончев бе гост на “Провокативно” по Bulgaria ON AIR на 19 февруари. Той коментира темата за дарителството и защо голяма част от по-богатите българи не отделят средства за благотворителност.

В България има страшно много хора, които видимо са богати и никой от нас не знае защо. Тези хора никога няма да дадат пари. Няма как да обяснят откъде са ги взели. Но тези хора с парите си причиняват много зло на обществото. Ако говорим за благотворителност ние трябва да разглеждаме и причините, които предизвикват това ние да жертваме нещо от себе си, да откъсваме – дори когато не ни е излишно да го правим. Нечестно спечелените пари прозвеждат само лоши неща за обществото", смята бизнесменът.

"Първо, най-главното е лошият пример за младите поколения, че може да не се работи, може да нямаш професия, да нямаш продукт, с който да си известен на пазара, и да си богат. Лошо е, че тези пари създават оная лошата, пошлата култура. Само един пример – чалгата. Чалгата я създадоха тези пари, нечестно спечелените пари. А останалите хора, които печелят по честен начин на базата на таланта, на умението, на труда си – аз не мисля, че би било справедливо да кажем, че те са скъперници и неготови да споделят", отсече гостът на "Провокативно".