Прочетено: 867

БНТ, 18 ноември 2019 г.

Българинът мисли все по-негативно за българския бизнес и иска да научава повече добри новини за компаниите. Това показва проучване на агенция Трен. Според допитването почти половината от хората у нас смятат, че икономиката се развива в негативна посока. Една трета са убедени, че у нас не може да се прави успешен бизнес, и че няма добри възможности за професионална реализация.

Васил Велев: Ние имаме десетки компании, които са световни лидери, това е повод за национално самочувствие и гордост, а този успех някак си остава укрит.

Пламен Панчев: Ако си говорим няма хора, най много да обезверим и тези, които искат нещо да направят.

От СЕМ застават зад позицията на работодателите.

Розита Еленова: Абсолютно подкрепям бизнеса в това тяхно желание когато има положителни новини брандът да бъде споменат. Никога в своята практика съветът не е глобявал споменаване на фирма, на бранд във връзка с добра новина.

От компаниите твърдят, че българските медии казват имената на дружествата в негативен смисъл. Мониторингът на СЕМ обаче показва, че не е точно така.

Розита Еленова: Коментираме понякога само добрите новини като вие медиите спестявате имената на брандовете в частта лоши новини.

Според СЕМ няма нужда от законодателни поправки, за да се съобщават поименно успешните компании и да има повече позитивизъм в новините.