На 18 и 19 май 2011 г. в Брюксел за девети пореден път ще се проведе Европейска бизнес среща на върха (European Business Summit) на тема „Европа в света: в челото или сред изоставащите?".


European Business Summit (EBS) се провежда по инициатива на BUSINESSEUROPE (Конфедерация на европейския бизнес, чийто член е БСК) и Федерацията на белгийските предприятия (FEB), с подкрепата на Европейската комисия и Председателството на ЕС.


Проведените до момента 8 издания на форума го превърнаха в ключова среща между европейските бизнес лидери и политиците на Стария континент.


EBS е добра възможност за срещи на повече от 2500 участници от бизнес общността, научните и политически среди, както и неправителствените организации. Участниците от над 60 националности ще обменят мнения за това как бизнесът може да помогне за излизането на Европа от икономическата криза.


Програмата на форума (вж. прикачения по-долу файл) включва:

 • Седем тематични сесии:
 1. Малки и средни предприятия;
 2. Професионални умения (компетенции);
 3. Информационни и комуникационни технологии;
 4. Иновации;
 5. Индустрия;
 6. Икономика;
 7. Търговия.
 • Седем регионални панела:
 1. Азия
 2. Бразилия
 3. Русия
 4. Турция
 5. Северна Америка
 6. Китай
 7. Африка


BUSINESSEUROPE отправя покана чрез БСК до ръководителите на българските браншови организации да се включат с участие в отделните панели.


Повече информация за форума можете да намерите на неговия сайт http://www.ebsummit.eu

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Брюксел: Европейска бизнес среща на върха на тема „Европа в света: в челото или сред изоставащите?”.