11.11.2012

Турнир за охранители `2012 ще се проведе на 11 ноември 2012 г., от 11.00 до 16.00 часа, в новия спортен комплекс Овергаз Арена (ж.к. Младост 2, бул. Александър Малинов 78).

Организатори на събитието са Българска камара за охрана и сигурност (член на БСК) и „Оу Джи Секюрити” АД (охранителното дружество на Овергаз АД), в партньорство с Национална асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства, Българска стопанска камара и Български червен кръст, със съдействието на „Ай Ес Ди България” ЕООД и Стрелкови клуб „Левски”.

Турнирът се провежда за втора поредна година по повод професионалния празник на охранителите и частната охранителна дейност – 11 ноември.

Състезанието е предназначено  за обектови охранители, които съставляват основна част от заетите в бранша. Двете дисциплини, които ще се оценяват (неутрализиране и задържане на нарушител и оказване на първа помощ на пострадал), кореспондират с ключовите роли, които имат охранителите на обекти, изпълнявайки задълженията си.

Освен да даде възможност за изява на охранителите, за които професията е наистина признание, целта на този ежегоден конкурс е и да очертае и утвърди имиджа на обектовите охранители, като хора, умеещи не само да защитят частната собственост, но и да спасят живот при необходимост.

Представянето на състезателите ще бъде оценявано от жури в състав:

  1. Ивайло Петков - Многократен републикански шампион по карате и джу-джицу, инструктор по бойно-приложни техники, лична охрана и джу-джицу, технически секретар на Българската национална карате федерация. Завършил е Националната спортна академия - специалност „Треньор по карате”, има магистърска степен в Стопанска академия – Свищов, и завършен курс по лична защита в Гърция.
  2. Красимир Лалев, майор – Служител в Национална служба за охрана, международен съдия по ръкопашен бой, инструктор и призьор от международни състезания по карате, джу-джицу, ръкопашен бой, турнири "Бодигард" и др. Преминал е през курсове за оцеляване, тактическа подготовка, работа с нож, долекарска помощ и др.
  3. Гл. инсп. Тони Петров – Главен инструктор на МВР по полицейска лична защита, международен инструктор по самозащита за армия, полиция и охранителни фирми, инструктор по карате и джу-джицу.

 

Частните охранители са два пъти повече по брой заети от полицаите, затова можем да кажем, че те са "гръбнака" на сигурността в България. Инициативите за подобряване на тяхната професионална репутация са част от стратегията за вдигане „летвата” за качество на техния труд, считан неправилно от обществото за нискоквалифициран.

Всеки бизнес, без значение дали е едър, среден или малък, използва според потребностите си някаква част от богатия асортимент на частните услуги за сигурност, за да обезпечи целостта на имуществото си, безопасността на персонала си и непрекъсваемостта на дейността си. Бизнесът и частните услуги за сигурност са свързани във взаимозависимо партньорство, поради което са и взаимнозаинтересовани от добро развитие и усъвършенстване.

За контакт:
Николета Спасова, тел. 0882 173 128
Email: nik.spasova@gmail.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

ТУРНИР ЗА ОХРАНИТЕЛИ `2012