30.11.2012

Делегацията на ЕС в Турция стартира нова инициатива  под надслов Глобални бизнес мостове ЕС-Турция съвместно с Министерството на икономиката на Турция и Съюза на камарите и стоковите борси в Турция.

Инициативата цели да улесни търговските и инвестиционни партньорства между ЕС и турски компании в трети страни посредством организиране на три последователни бизнес срещи за намиране на партньори - в Турция (февруари 2013), Египет (април 2013) и Тунис (май 2013).

Възможностите за сътрудничество между ЕС и Турция са в следните области:

  • В Египет – транспорт и логистика, приложения за слънчева енергия, търговия на дребно, франчайзинг и молове, аквакултури, млечни продукти, туризъм и други сфери от бизнес интерес.
  • В Тунис – приложения за възобновяема енергия, туризъм, електроника, ИКТ, храни, агробизнес, маслини и други сфери от бизнес интерес.
  • В Палестина – ИКТ, храни и напитки, строителни материали, пластмаса, готови облекла и други сфери от бизнес интерес.

 

В прикачените файлове можете да намерите програма за първите бизнес срещи, които ще се проведат в Турция през февруари 2013. Файловете с програмата са разделени по сектори, а секторите, които не са споменати са включени във файла “Operational Document”.

Крайният срок за регистрация е до 30 ноември 2012 г.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Глобален бизнес мост ЕС-Турция 2013