30.01.2013 - 31.01.2013

Проект за програма на Народното събрание. Предстои да бъде гласувана на заседанието в сряда.

  1. Проект за решение за попълване ръководството на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (Вносители: Красимир Велчев, Димитър Главчев, Тодор Димитров и Цвета Караянчева, 25.1.2013 г.).
  2. Проект за решение за определяне на комисия за одитиране на годишните финансови отчети на Сметната палата за 2011 и 2012 г. (Вносител: Менда Стоянова; 25.1.2013 г.).
  3. Проект за решение за откриване на Филиал - Сливен, в структурата на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна (Вносител: Министерски съвет, 15.12.2012 г.).
  4. Откриване на нова процедура за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (Вносител: Комисия по правни въпроси; 29.1.2013 г.) с обсъждане и гласуване на: - Проект за решение за откриване на нова процедура за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет; - Проект за решение за приемане на Процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет; - Проект за решение за приемане на Процедурни правила за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.
  5. Откриване на нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание (Вносител: Комисия по правни въпроси; 29.1.2013 г.) с обсъждане и гласуване на: - Проект за решение за откриване на нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание; - Проект за решение за Приемане на Процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на съдия в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание; - Проект за решение за Приемане на Процедурни правила за избор на съдия в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание
  6. Правила за избор на членове на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (Вносител: Комисия по правни въпроси; 29.1.2013 г.) с обсъждане и гласуване на: - Проект за решение за приемане на Процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на членове на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество; - Проект за решение за приемане на Процедурни правила за избор на членове на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, включително заместник-председател.
  7. Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за засилване на сътрудничеството в предотвратяването и борбата с тежката престъпност (Вносител: Министерски съвет; 3.12.2012 г.).
  8. Законопроект за ратифициране на Споразумението между Република България, Република Хърватия, Унгария и Република Австрия относно улесняване на трансграничното изпълнение на финансови санкции във връзка с нарушения на правилата за движение по пътищата (Вносител: Министерски съвет; 14.1.2013 г.).
  9. Първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за дейностите по предоставяне на услуги (Вносител: Министерски съвет; 22.11.2012 г.).
  10. Второ четене на законопроекта за публичните финанси (Вносител: Министерски съвет; 10.10.2012 г. Приет на първо четене на 15.11.2012 г.) – точка първа за четвъртък, 31.1.2013 г.
  11. Първо четене на законопроекта за изменение на Закона за електронното управление (Вносител: Министерски съвет; 17.1.2013 г.).
  12. Второ четене на законопроекта за запасите от нефт и нефтопродукти (Вносител: Министерски съвет; 18.9.2012 г. Приет на първо четене на 23.11.2012 г.).
  13. Парламентарен контрол.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

ПРОГРАМА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ (30.01-01.02.2013 г.)